2018

December 2018: een leerzame afsluiting van het jaar…

In november startte ik met veel enthousiasme – voor 2 dagen per week – als HR Manager in een ogenschijnlijk perfect passende baan. Al snel merkte ik dat er in de praktijk veel minder match was dan ik had ingeschat en ook dat 2 dagen niet realistisch was. Na goed overwegen heb ik besloten de opdracht ‘terug te geven’. Erg vervelend voor alle betrokkenen – inclusief mezelf. De ervaring heeft me nog duidelijker gemaakt dat het voor mij essentieel is om dat te doen waar ik het meeste kan toevoegen en waarin ik mijn ‘strengths’ (zie onder) optimaal kan benutten. Voor 2019 ligt de focus daarom op COACHEN! Primair op mijn locatie Nest, maar ook op Texel en/of buiten met paard. Zelfstandig en in verbinding met LemonGrass Coaching en andere passende samenwerkingspartners.

Strengths in beeld

6 november nam ik deel aan het HR NOW Event bij waarvoor mijn ‘strengths’ (oftewel sterkste eigenschappen) in kaart werden gebracht met de Clifton Strengthsfinder.  Hoewel ik altijd gezond kritisch ben op testinstrumenten, ben ik verrast door de rake en herkenbare uitkomst. Mijn top 5: ideeën/concepten  – kwaliteiten in mensen zien en benutten – strategisch – actiegericht en ‘winning others over’. Ik ga onderzoeken of en hoe ik het instrument kan inzetten in mijn coaching.

Inspirerende nieuwe locatie op Texel!

Begin november verzorgde ik een bijzonder onderdeel in een leiderschaps-driedaagse van BROUT.  Op Texel bij natuurboerderij Plassendaal hadden de deelnemers met hulp van coachpaard “Lois” een bijzondere ervaring die naadloos aansloot bij het eerder geleerde. Deze locatie met fijne verzorging heeft echt een plus; als het aan mij ligt ga ik daar meer van zien in 2019!

Aan de slag met Nola

In september heb ik mijn eigen (coach)paard Nola gekregen. Na een poosje wennen is ze klaar om mensen te gaan spiegelen en te helpen hun persoonlijk leiderschap te versterken. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

LemonGrass Coaching 2.0

In de zomer hebben we een inspirerende dag gehad op Texel om nieuwe plannen te maken voor LemonGrass Coaching, waar ik onderdeel van ben. Graag stel ik mijn coach-collega’s aan jullie voor:

Links: Janique Wienk, rechts van mij Rebecca Vandenabeele en Wendy van de Kragt, waarmee ik ook mijn kantoor op NEST deel. Meer info op: www.lemongrasscoaching.nl !

Positieve psychologie ‘in de pocket’

In maart 2018 heb ik de Opleiding Positieve Psychologie met succes afgerond. We zijn met zijn allen zo goed in het aanwijzen wat er niet goed gaat, terwijl een waarderende aanpak zoveel meer resultaat kan opleveren. Ik vind het zelf erg verrijkend om gebruik te maken van de kracht van positieve psychologie en deel de oefeningen en vragen graag.

Cognitieve coaching met paarden

In februari 2018 heb ik mijn examen-opdracht gedaan voor de (verkorte) opleiding ‘Cognitief Coachen met paarden’ met deze wollige collega-coach. Een mooie en ook weer – voor coachee én coach – leerzame sessie, waarmee ik geslaagd ben voor deze vervolg-opleiding. Een fijne aanvulling voor mij waarmee ik mijn algemene coach-kennis nog meer kan verbinden met paardencoaching. Nieuwsgierig? Je kunt een losse sessie nemen of informeren naar de eerstvolgende workshop.

2017

Opleiding positieve psychologie

Vrijdag de 13e oktober startte mijn vijfdaagse opleiding Positieve Psychologie van het Bureau voor Positieve Psychologie. Eerder dit jaar volgde ik een inspirerende bijeenkomst georganiseerd door het NIP van het drietal dat samen dit bureau vormt. Ik was toch weer verrast hoeveel verschil het maakt of je een vraag probleemgericht of positief benadert. Daar wil ik meer over leren en vooral ook oefenen. Natuurlijk laat ik jou straks graag mee profiteren van deze kennis!

Bijscholing Cognitief coachen met paarden

Eind september verruilde ik Amstelveen voor 2 dagen voor Putten. Daar vond de bijscholing plaats vanuit het Centrum voor Paardencoaching. Een hele mooie aanvulling op mijn eerdere opleiding. Overigens zal ik nog wel het examen moeten halen, waarvoor het komende half jaar de nodige opdrachten met succes afgerond en ingediend moeten worden.

Als je belangstelling hebt voor een coachsessie bij het paard, laat het me weten!

Happinez

Zaterdag 18 september woonde ik voor het eerst het Happinez festival bij in Fort Voordorp. Ik ben niet zo’n fan van dit soort massale dagen, maar de sprekers trokken me over de streep.

Lees hier over de prikkelende uitnodiging van dr. Srini Pallay om meer aan ‘mindwandering’ te doen:

https://www.happinez.nl/groei/waarom-minder-focus-je-leven-leuker-maakt-volgens-hersenonderzoek/

En over mijn ervaring van de andere lezing door Mo Gawdat heb ik in mijn enthousiasme zelf een artikel geschreven:

https://www.linkedin.com/pulse/de-les-van-mo-gawdat-topman-google-en-spreker-over-geluk-meijer/