Skip to main content

Door de jaren heen heb ik veel ervaring met mensen en hun vraagstukken opgedaan. In mijn werk kies ik voor een combinatie van verschillende modellen, instrumenten opdrachten, die zich in de praktijk bewezen hebben. Ik hanteer geen vast programma, omdat ik daarmee in mijn ogen geen recht zou doen aan de verschillen tussen mensen en hun vragen.

In afstemming met jou, stel ik de onderwerpen en aanpak voor die je verder kunnen brengen met je vraag of doel. Soms volstaat het om te sparren over waar je naar toe wil, en heb je genoeg aan een goede vraag, observatie of feedback en kun je zelf daarmee verder. Een andere keer zal ik je wat theorie aanreiken of misschien een situatie met je oefenen in een rollenspel. Als je hoofd te vol zit, kunnen we een mindfulness oefening doen of buiten lopend aan de slag. Soms zal ik je natuurlijk ook uitdagen om juist een andere werkvorm uit te proberen dan die waar je standaard voor kiest….

In de kennismaking kan ik je meer vertellen over de verschillende modellen en opdrachten waar ik graag mee werk. (O.a. ACT – positieve psychologie – kennis over je brein en psychologie – provocatief coachen – mindfulness – kernkwaliteiten – Roos van Leary – teamrollen van Belbin en nog veel meer).

Als het nodig is of meer oplevert, veranderen we tijdens de begeleiding de prioriteitstelling of aanpak. Waar nodig zal ik de rode draad bewaken en structuur aanbrengen. Daarnaast zul je opdrachten mee naar huis krijgen die ervoor zorgen dat je leerproces ook tussen de gesprekken doorgaat. 

Als coach ben je nooit uitgeleerd. Door jaarlijkse bijscholing, het lezen van nieuwe vakliteratuur en periodieke intervisie houd ik mezelf als coach scherp. Ik ben daarnaast lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de NOBCO (beroepsvereniging voor coaches) en werk volgens de betreffende gedragscodes.

Tenslotte stuur ik na afloop van elke opdracht natuurlijk een evaluatie om met de input mijn dienstverlening te kunnen blijven verbeteren.

Voor meer informatie over mijn werkwijze: check de referenties die klanten hebben gegeven.