Skip to main content

Haalt jouw team het beste uit elk teamlid?

Een goed ingespeeld team kan grootse dingen bereiken. De deelnemers – of het nou sporters zijn of collega’s –  kunnen elkaar veel support en inspiratie bieden. Helaas is de samenwerking binnen teams ook vaak aanleiding voor veel onnodig leed.

Verschillen in inzicht, werkwijze, voorkeuren en vooral de onduidelijke communicatie hierover zorgen ervoor dat een team niet optimaal functioneert en zeker ook niet met het meeste plezier. Dat is jammer, want er is gemakkelijk iets te verbeteren als je er naar op zoek gaat.

Versterken samenwerking met teamrolanalyse

Wil je als team aan de slag om beter of fijner samen te werken? Ik ben geaccrediteerd om met de Interplace te werken. Dit is een 360 graden online in te vullen instrument gebaseerd op de teamrol-theorie van Belbin. Als je als team hiermee aan de slag gaat, krijg je op een hele positieve en effectieve manier inzicht in hoe je elkaars kracht optimaal kan benutten. Daarna zal je waarschijnlijk ook thuis en elders mensen hun teamrollen waarnemen. Wie weet, wat dat nog kan opleveren.

Vanuit mijn ervaring kan ik teams ondersteunen bij:

Verbeteren onderlinge communicatie

Graag schuif ik aan bij jullie werkoverleg. Afhankelijk van jullie behoefte kan ik ondersteunen bij het bepalen van jullie koers, maken van werkafspraken, beter laten verlopen van het overleg, constructief feedback geven etc.

Je team als kudde

Geen zin in vergaderen of nog meer analyses?  Dan kan ik je team meenemen naar buiten voor een prikkelende en effectieve team-coachsessie met behulp van een paard. Paarden zijn een kei in spiegelen en kunnen je verbazingwekkend snel inzicht en verbetermogelijkheden bezorgen. (Zie Paardencoaching)

Natuurlijk kun je ook een combinatie van de genoemde invalshoeken kiezen, door cognitief en ervarend aan de slag te gaan zal je team nog meer resultaat ervaren.

Tenslotte

Als je met je team afstand wil nemen van de hectiek van alle dag, kunnen we ook aan de slag in een hele andere omgeving: Texel! Kijk voor meer informatie bij Coaching op Texel of www.texelcoaching.nl